Loading

Straling van draadloze netwerken (WiFi), Dect-telefoon en GSM, UMTS-masten...

Vormt de elektronische technologie echt een bedreiging voor de moderne mens? Is het schadelijk voor ons lichaam? Wat is electro smog? Op het eerste zicht kan je het niet ruiken, zien of voelen. Maar het is overal en het wordt erger met de dag. Kijk maar eens in uw eigen huis, de pc, laptop, computer, WiFi, mobiele telefoon,... het groeit elke dag. Schaad dit alles uw gezondheid? Het antwoord is hoogst waarschijnlijk: JA, het schaadt onze gezondheid! Lees waarom u er zich moet tegen wapenen, neem actie!

Niet alleen GSM-straling leidt tot gezondheidsschade maar ook draadloze netwerken en Dect-telefoons (deze werken op het zelfde principe als draadloze WiFi-netwerken). Deze toestellen zijn nu toch al zeer omvangrijk en krachtig en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken volgens een rapport (31 augustus 2007) van de Bio Initiative Working Group. Een honderdtal jaren terug waren er al mensen die last hadden van stralingen maar dit werd meestal veroorzaakt door aardstralen of wateraders. Nu hebben we niet alleen de aarde die stralingen produceert maar dus ook de elektronische toestellen die de mens zelf maakt. En zonder het te weten hebben we onze gezondheid op het spel gezet, niet alleen door de opwarming van de aarde en het fijn stof afkomstig van dieselroet maar ook onze hebbedingetjes zoals de GPS, GSM, radio en tal van andere gadgets maken mensen ziek. De meest voorkomende verschijnselen zijn: duizeligheid, hoofdpijn, verminderde concentratie, angst, vermoeidheid (lees oververmoeidheid), oorsuizingen, rusteloosheid, slaapstoornissen, allergieën, spierklachten, tumoren en tal van andere zaken.

Wat is electro smog?
Electro smog kan het best omschreven worden als elektromagnetische radiatie. Dit is een term waarmee men elektromagnetische velden omschrijft die veroorzaakt worden door hoogspanningskabels, radiozenders en mobiele en draadloze toepassingen, zoals WiFi of Bluetooth. Bij WiFi-netwerken wordt er een straling verspreidt in een cirkel met een straal van minimum 50 meter, na meer dan 50 meter verzwakt dit signaal. Er zijn zelfs toestellen die tot meer dan 100 meter ver gaan. De stralingen zijn niet te vergelijken met die van een microgolfoven waarbij warmte via straling ontstaat, dit gebeurt door het versnellen van de beweging van atomen of moleculen. De schadelijke stralingen van een microgolfoven worden dan ook afgeschermd door een soort kooi van faraday, daar dit wetenschappelijk bewezen is dat deze stralingen ongezond zijn. De straling die voortkomt van draadloze toestellen is anders maar kan toch bepaalde delen van het lichaam aantasten. De trend bij WiFi-toestellen is dat de bereikbaarheid en dus ook de straling gewoon versterkt wordt om zo een betere bereikbaarheid van het draadloos netwerk te bekomen.

Welke soorten elektrische smog zijn er?
Er zijn lage frequentie velden en hoogfrequente velden. Laag-frequentie velden hebben over het algemeen een bereik van maximaal 30 kHz, die van binnenlandse elektriciteit is 50 Hz. low-frequentie velden worden geproduceerd wanneer elektriciteit wordt getransporteerd. In mobiele toepassingen, zijn hoge frequentie velden van maximaal 300 GHz radioactief.

Wat is pulserende straling?
Het uitgezonden signaal van een mobiele telefoon naar een basisstation is niet continu, het is eerder een terugkerend signaal dat met tussenpozen van 4,615 milliseconden, of 217 keer per seconde gebeurt, 217 Hz dus. Critici verwijten gepulste straling voor een veelheid van schadelijke effecten.

Wat doen elektromagnetische velden met ons lichaam?
Sommige hoge frequentie, elektromagnetische golven, zoals die van mobiele toepassingen worden weerspiegeld door het lichaam, terwijl anderen worden opgevangen en omgezet in warmte. Studies uitgevoerd door toonaangevende instellingen tonen aan dat elektromagnetische straling een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid. Een veel voorkomend fenomeen is dat GSM's bij bepaalde mensen de warmte van het hoofd of het lichaam doet verhogen met 2 graden. Hierbij is in een wet vastgelegd dat een mobiele telefoon de temperatuur van ons hoofd met niet meer dan 2 graden mag doen verhogen.

Is elektromagnetische straling gevaarlijk?
De grenswaarden van blootstelling aan straling zijn gedefinieerd in het Besluit Elektromagnetische Velden (26th Federal Emission Control Ordinance). De straling van mobiele telefoons heeft zowel een warmte-effect en een athermische effect, en men is er nog altijd niet over eens of dit ook cellen binnen ons lichaam veranderd. Het warmte-effect betekent dat ons lichaam niet meer energie kan opnemen en reguleren dan nodig is voor ons lichaam, de overige energie zet ons lichaam om in warmte. Dit athermische effect is verdacht van het veroorzaken van metabole veranderingen in de cellen. Er zijn een aantal studies gaande over dit onderwerp, waarvan vooraanstaande wetenschappers al een oproep deden aan het publiek om voorzichtig te zijn en deze mobiele telefoons verstandig te gebruiken.

Mobiele telefoons zijn mobiele zendstations
In tegenstelling tot het basisstation, wordt straling van mobiele telefoons in de buurt van het lichaam uitgestoten, waardoor de resulterende hoeveelheid energie die het lichaam beïnvloeden veel groter is. Een gesprek van vijf minuten op een mobiele telefoon komt overeen met de hoeveelheid energie die een basisstation uitstoot op een afstand van 50 meter gedurende 24 uren.

Kunnen hoogfrequente stralingen kanker veroorzaken?
Ten gevolge van de verschillende studies, is er een vermoedelijk verband tussen hoog-frequente straling en kanker, maar tot op heden is er geen solide wetenschappelijke informatie. Maar hou hierbij in het achterhoofd dat digitale draadloze technologie nog maar pas in gebruik is en dan er enkel een duidelijke uitspraak kan gevormd worden op langere termijn. Een voorzichtige benadering van dit onderwerp is dan ook zeker aanbevolen. Maar een verstandige uitspraak hierbij is zeker op zijn plaats: 'Beter voorkomen dan genezen'.
Een aantal onderzoeksstudies brachten wetenschappelijk bewijs op dat er een verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en kanker. Artsen sluiten het niet uit dat hoofdpijn en slaap stoornissen te wijten kunnen zijn aan elektromagnetische straling. Tot op heden is er spijtig genoeg nog niet genoeg bewijsmateriaal om dit aan te tonen.

Medische wereld
Elektromagnetische straling werkt dus niet bij iedereen op dezelfde manier in. Bij sommige mensen werkt het op de psyche in, bij anderen op hun energieveld.
Het energieveld wordt door de officiële medische wetenschap ontkend. En veel medici geloven ook niet in het bestaan van zoiets als een menselijke geest. Daardoor vind je in de rapporten ook nooit iets terug over schadelijkheid. Zij meten alleen op fysieke of moleculair niveau.

Kinderen en jonge mensen zijn gevoeliger voor elektronische smog!
Artsen vinden dat kinderen een gevoeligere reactie hebben op elektrische smog dan volwassenen, omdat hun organen nog niet volledig ontwikkeld zijn. Er is dus zeker en vast een voorzichtigere aanpak gewenst bij kinderen en jongeren.

De mens en zijn gezondheid
Voor een gezond iemand zal er waarschijnlijk geen enkel gezonheids-probleem zijn, maar iemand die verzwakt is door ziekte of zelfs maar stress, die zou wel eens een vogel voor de kat kunnen zijn. Veel mensen zouden dus nog meer gezondheidsproblemen kunnen krijgen dan voorheen. En 1 draadloos apparaat zal dan wel geen kwaad kunnen maar we halen steeds meer en meer draadloze toestellen in huis. De vraag is waar dit alles zal eindigen. Volgens ons zullen er in afzienbare tijd tal van anti-WiFi bewegingen ontstaan die de mensen zullen bewust maken van het feit dat elektro straling wel degelijk schadelijk is. Het is al bewezen dat Wifi en dicht bij een beeldscherm zitten het aanmaken van Melatonine tegen houd, een stof die door ons lichaam aangemaakt wordt en nodig is om te kunnen slapen

Studies
Grote bedrijven die zulke toestellen verkopen zeggen dat er niets aan de hand is, door dit met studies aan te tonen die meestal door hen gefinancierd zijn. De politiek en telecombedrijven zorgen er wel voor dat al deze toestellen gewoon in de winkel blijven liggen, als er maar geld mee te verdienen valt en de economie blijft draaien. Tal van andere onafhankelijke studies bewijzen het tegendeel. In Duitsland staan ze hier al heel ver mee, zelfs de overheid steunt de onafhankelijke studies, die veel slechtere resultaten aantoont. Welke gevolgen WiFi en dergelijke echt zullen hebben op onze gezondheid zullen we maar te weten komen tegen 2035.

Wat kan ik doen aan elektromagnetische straling?
In uw eigen leven, moet u proberen om zo weinig mogelijke stralingsbronnen in uw omgeving te hebben. Wanneer mobiele telefoons worden aangestoken, houd ze zo ver mogelijk weg van uw lichaam. Gebruik, indien mogelijk, een vast telefoontoestel voor gesprekken. Met behulp van een headset bespaart kan u de blootstelling rond het hoofd verminderen.

Kan ik mezelf beschermen tegen straling?
Zelfs mensen die geen gebruik maken van mobiele telefoons zijn niet beschermend tegen elektromagnetische straling. Overal waar er mobiele telefoons gebruikt wordt zijn er elektromagnetische velden. Het dragen van speciaal ontworpen kledij zoals die E-Blocker van Novonic zou de blootstelling aan radiatie aanzienlijk doen verlagen.

Wapen u ertegen
Gelukkig bestaat er ondertussen voor alles een alternatief. Om overal in huis te surfen kan men een devolo systeem gebruiken waarbij het internet verstuurd wordt via het stopcontant. Gewoon de kabel van het internet in het stopcontact plaatsen en klaar. En wat met de straling van buitenaf? Een woning die volledig opgemaakt is door betonnen-prefab-elementen biedt al een goede bescherming, denk maar aan de kerncentrales. Aluminiumfolie is een isolator en houdt van nature verschillende soorten straling tegen. Er is zelfs al verf (waarschijnlijk op basis van aluminium oxide) op de markt die electro smog tegenhoud. En er zijn zelfs firma's die zich bezig houden met het neutraliseren van elektrische stralen. Wat ook zeer effectief werkt is de speciaal ontworpen kledij van Novonic E-Blocker, die de straling volledig afweert van ons lichaam. Hier zal waarschijnlijk wel een prijskaartje aan vast hangen maar voor onze gezondheid is er niets te veel of te duur. Toch?Kom meer te weten over elektro smog en hoe u er zicht kan tegen wapenen op onderstaande links:

stralendkind.nl
ASV electro smog
Zonnevlecht behandeling en neutraliserende toestellen
Bioprotection